القران الكريم

Shaykh Moehammed Amaan al-Djaamie: Er is geen twijfel over het feit dat Sayyid Qoetb een Ash’arie is.

Shaykh Moehammed Amaan al-Djaamie (rahiemahoellaah), voormalig hoofd van de afdeling ‘Aqiedah van de Djaamie’ah al-Islaamieyyah en leraar in al Masdjid an-Nabawie, zei over Sayyid Qoetb:

Het Boek “adh-Dhilaal” van Sayyid Qoetb is een tafsier welke niet een tafsier is die gebaseerd is op overleveringen, noch een taalkundige tafsier. Integendeel, het is een samenstelling welke een verwarrende mix van Ash’arie ideeën en de ideeën van “Wahdat oel-Woedjoed” en de ideeën van de Soefies bevat – en hij was een Ash’arie – en er is geen twijfel hierover.

En ik adviseer de kleine studenten om het boek “adh-Dhilaal” niet te lezen, net zoals ik de grote studenten adviseer – van de studenten van kennis – om het te lezen om zodoende aan de kleinere studenten duidelijk te maken wat voor valsheden het allemaal bevat, zodat zij hen kunnen adviseren.

Bron: de lezing: Antwoorden op vragen over de Manhadj van Ahloe Soennah wal-Djamaa’ah in het uitnodigen naar Allaah. (Cassette nr.1. Jeddah 4/1413H)

Van de zaken waar Sayyid Qoetb over sprak is:

• De Qoer’aan is geschapen, welke een uitspraak is van de Djahmiyyah, Moe’tazielah en de Ash’arieyyah
• Verwerpen van de aahaad hadieth in zaken van ‘Aqiedah, welke een uitspraak is van de Moe’tazielah, Ash’arieyyah
• Ta’wiel van al-Istiwaa op de manier van de Djahmiyyah, Moe’tazielah
• Uitdrukkingen van Wahdat oel-Woedjoed (eenheid van bestaan) van de Soefies (vertegenwoordigd bij de Ash’aries)
• Het ontkennen van wat hij ziet als de “hawaadieth” (gebeurtenissen,voorvallen) welke de standaard doctrine is van de Ash’arieyyah in het ontkennen van de Sifaat Fi’lieyyah
1, zoals al-Istiwaa

En het behoort werkelijk tot de meest verbazingwekkende zaken dat personen die weerleggingen op de Ashaa’ierah ten toon stellen maar vervolgens het haten en afkeer ervan hebben dat een specifieke Ash’arie en zijn dwalingen weerlegd wordt, en dat de Oemmah gewaarschuwd wordt voor zijn calamiteiten??

1
Voor meer info over de namen en eigenschappen van Allaah zie dit artikel:
http://selefienederland.nl/site/inde...80& Itemid=26

0 reacties:

Een reactie posten