القران الكريم

Shaykh Abdoel-‘Aziez Bin Baaz over Sayyid Qoetb.

Shaykh ‘Abdoel-‘Aziez Bin Baaz over de aanvallen van Sayyid Qoetb op de Metgezellen en het beschuldigen van hen met an-Nifaaq en al-Ghish en al Khadie’ah.

Het onderstaande is gedocumenteerd in het boek en het is tevens opgenomen op audio. Men kan de audio
hier downloaden en beluisteren.

Een sectie van het boek “Koetoeb wa Shakhsiyaat” (pag.242) werd voorgelezen aan de Shaykh –rahiemahoellaah - waarin Sayyid Qoetb rahiemahoellaah- Moe’aawiyyah en ‘Amr Ibn al-‘Aas beschuldigt van liegen (kadhib), oplichterij (ghish), verraad (khadie’ah, hypocrisie (nifaaq), en het nemen van steekpenningen (rishwah).

Hier is een scan van de pagina:


Dus Shaykh Bin Baaz antwoordde:

Dit zijn weerzinwekkende woorden !! Dit zijn weerzinwekkende woorden. Lastering van Moe’aawiyyah en van ‘Amr Ibn al-‘Aas. Dit alles zijn weerzinwekkende en kwaadaardige woorden. Moe’aawiyyah en ‘Amr en één ieder die met hen was, hadden Idjtihaad verricht en zij faalden (in hun Idjtihaad), en degenen die Idjtihaad verrichtten en vervolgens falen dan moge Allaah ons en hen hiervoor excuseren.

De vraagsteller zei toen:

En hoe zit het met zijn uitspraak dat er hypocrisie (nifaaq) in hen is, is dat dan geen Takfier op hen?

Shaykh Bin Baaz antwoordde:

Dit is een fout en een misstap welke niet ongeloof inhoudt. Zijn belediging van sommige van de Metgezellen of slechts één van hen is slechtheid (moenkar) en zondigheid (fisq) en hij verdient het om openlijke bestraffing hiervoor te krijgen – wij vragen Allaah om hem te vergeven – maar, als hij de meeste van hen gelasterd had en als zondaars had verklaard dan zou hij een afvallige geworden zijn, want zij zijn de dragers van de Openbaring. Als hij ze lastert dan houdt dit in dat hij de wetgeving aan het lasteren is.

De vragensteller zei toen:

Zouden deze boeken waar deze uitspraken instaan niet verboden moeten worden?

Shaykh Bin Baaz antwoordde:

Het is noodzakelijk dat zij in stukken worden gescheurd.

Vervolgens zei de Shaykh,

Staat dit in een krant?

De vraagsteller antwoordde:

In een boek, moge Allaah barmhartig met u zijn.

De Shaykh vroeg:

Wiens boek?

De vraagsteller zei:

Sayyid Qoetb.

De Shaykh zei:

Dit zijn weerzinwekkende woorden.

De vraagsteller zei verder:

In ‘Koetoeb wa Shakhsiyyaat’.


Bron: Het boek “Baraa’ah ‘Ulamaa iel-Oemmah min Tazkiyyah Ahl iel-Bid’ah”, van ‘Isaam bin ‘Abdoellaah as-Sinaanie, een samenstelling van de uitspraken van de geleerden over Sayyid Qoetb, nagekeken door Shaykh Saalih al Fawzaan. Origineel van de cassette, “Sharh Riyaadh oes-Saalihien” gedateerd 18/7/1418H http://www.selefienederland.nl/

0 reacties:

Een reactie posten