القران الكريم

Shaykh Ubayd al Jabiree over Sayyid Qutb

Vraag

Wanneer word iemand gerekend tot de groepering zoals Ikhwaan en Tabligeeh and anderen dan hun?

Antwoord

Deze vraag word op 2 of 3 verschillende manieren bekijken,
1 opzicht; dat deze 2 groeperingen behoren tot de groeperingen van vernieuwingen, en we getuigen aan Allah, en de aanwezige nobele engelen en jullie en iedereen die onze stem hoort op deze tape dat ze dwalende zijn. Zonder enig onderscheid.

En zo besluit ik altijd, op deze manier bij mijn bijeenkomsten.

De groeperingen, welke?

Die uitnodigen? Naar wat, vernieuwingen?

Zodat wat eruit komt? As-Salafiyah. Want deze is niet van de geïnnoveerde groeperingen.

En het is mij overgeleverd dat, de Broeder Shaykh Doctor Abu Mu'aad Abdullah ibn Zayd al-Musalam van Shaykh Muhammed ibn Uthaymeen (rahimahullah) dat hij over Sayid Qutb zei:

"Als het niet aan al-wara' (behoudend angst) lag, dan zouden wij hem kaafir hebben verklaart"

En ik zeg, Shaykh Muhammed (Uthaymeen) praatte niet uit zomaar.
Want Sayyid Qutb, en je zult de reden weten straks, want Sayyid Qutb in zijn uitspraken die grensoverschrijdend zijn en verboden zijn in het geloof. En zijn toestand is van tekortkomming van Imaan (geloof). Bespoten van de profeten van Allah, Musa en Adam, en hij nodigt uit naar dingen zoals Ahle Sunnah samen laten gaan met afgedwaalde groeperingen, ontkennen van de Eigenschappen van Allah, dat Allah verbonden is aan de wereld dus alles wat je ziet is Allah en hij sprak met Djaber (voortbestemming kan je niet zelf bepalen jij bent gedwongen om alles te doen). Iedereen die zijn Tafseer leest weet dit, zijn boek dat Fi zilal al-Quran heet en in werkelijkheid is het niet 'Onder de schaduw van de Quran'. Ik zeg het zonder het zonder enig behoud: Het is 'Onder de schaduw van Shaytaan'. De Quraan is er vrij van. Neem het van me aan, zonder behoudend angst bij het waarschuwen ervan. En als iemand zou vragen hoe is Sayyid Qutb in de vraag terecht gekomen (want dit was niet de vraag die gesteld werd aan de Shaykh) ?

Ik zeg, Sayyid Qutb hij is de Imaam van Qutbiyyah. En Qutbiyyah is een van de vleugels van Ikhwaan al-Muslimeen, waarvan de voorzitter van deze partij van geheimzinnigheid Ali Ashmawiy zei dat hij niet uit groepering voort kwam behalve dat hij van Ikhwaan al-Muslimeen behoorde. Dus Sayyid Qutb is vooraanste van Ikhwaan al-Muslimeen. En de gemeenschappen van tegenwoordig zijn niet beproeft door zelfmoordaanslagen en takfir zonder enig behoud behalve dat ze deze ideeën afwijkende en draagt, dat van Sayyid Qutb komt. Zij zijn de vlaggendragers van Takfier van onze tijd. Of ze het nou willen of niet. En wij praten, en alle dan is aan Allah, niet over hem en anderen dan hem behalve met bewijzen. En we weten dat deze uitspraak van onze nu, veel mensen niet tevreden maakt als we al niet zeggen dat het de meeste mensen kwaad zal maken. Maar wij zeggen de Waarheid, en vrezen Allah. Met bewijzen, met doorslag gevende bewijzen, waarvan degene die eerlijk is, als hij het hoort, het accepteerd.

Zoals het ook aan ons is overgeleverd door onze broerder Abu Umar Shaykh Abdul-Aziz al-Khalifah Aal Rash, Ministerie van Onderwijs. Dat Shaykh Muhammed ibn Uthaymeen, Ikhwaan en Tableegh als geïnnoveerde (groeperingen) verklaarde. Overlever (dit). Zeg het is ons overgeleverd door Ubayd al-Jabiree die zei, dat Abu Umar Shaykh Abdul-Aziez al-Khalifah heeft overgeleverd en noemde 2 andere mensen die daar getuigen van waren. Overlever dit, moge Allah jullie zegenen wees niet bang, maar wel met Wijsheid. En dit is wat we hebben besloten en hebben herhaald voor jullie. En anderen dan jullie, die onze advies wouden. En onze mening vragen. En dit is het eerste opzicht

En het tweede opzicht, de algemene stelregel van Ahle Sunnah over innoveerders daar horen ook mensen bij die Mensen van Bidah verdedigen en probeert te excuseren. Terwijl hij weet dat hun op dwaling zijn. Dit is hun liefde voor elkaar. En dit komt alleen van een persoon die zijn begeertes volgt in het extreem. En hij doet zich voor als een persoon van Sunnah. Om dat hij bang is voor Ahle Sunnah maar hij is een persoon van begeertes. En het kan zo zijn dat hij een onwetende is van de onwetende (massa). Hij houd van het goede, maar hij heeft geen criterium. Dus hij denkt dat Sayyid Qutb, Hassan al-Banna, Maudoudi, Nadoui, Fathi Yakan en Yusuf (ibn Abdillah) Qardhawi de egyptenaar die in Qatar verblijft, we vragen Allah Qatar te beschermen van hem en elke dwalende innoveerder. Dwalende innovaties. Het kan zo zijn dat ze denken dat hun geleerden zijn, maar deze persoon als hij oprecht is en serieus is voor het geen waarna hij uitnodigt dat wat hij wilt de Waarheid is, zijn handen van hun los maakt en zich distantieert van deze mensen als het hem duidelijk is gemaakt. En als hij leugenaar is dan blijft hij waar hij op is, van het verdedigen van hun fouten verbergen. Dan word de word Waarheid gevestigd op deze persoon. En krijgt hij geen eer. En hij krijgt geen eer.

Bron:
http://www.youtube.com/watch?v=IeiPb0Jz2KE&feature=related

0 reacties:

Een reactie posten